Over ons

Ontdek de wereld van Krabbie Krab op School

Krabbie Krab op School is een online methode voor Begrijpend Lezen.

  • Ontwikkeld met het oog op spelenderwijs leren en uitdaging.
  • Gericht op creatief denken, samenwerken en respect voor de natuur én elkaar.
  • Gebaseerd op onderbouwde wetenschappelijke theorieën over lezen en leren.

Met als hoogste doel: de woordenschat en algemene kennis een boost geven bij basisschoolkinderen.

Krabbie Krab is bedoeld voor alle kinderen, ongeacht hun taal-, lees- en kennisniveau.

Waarom “Krabbie Krab”?

Het idee voor onze methode is ontstaan vanuit Esthers Atelier. Door jarenlang kennis en kunde op te doen en uit te testen  in het onderwijs leerden we dat met creatieve werkvormen óók de beoogde doelen bereikt kunnen worden.

Hieruit ontstond het idee om de krab als logo te kiezen: niet iedere krab is in staat om recht op zijn doel af te gaan. Sommige maken een omweg. Dat geldt ook voor kinderen.

Krabbie Krab op School is zo gemaakt dat álle kinderen hun doelen kunnen bereiken. Welke weg ze ook kiezen.

Wie zijn wij?

Krabbie Krab op School is méér dan een methode voor begrijpend lezen. Het is een uitgeverij van digitaal en fysiek lesmateriaal zónder winstoogmerk en een platform waarop verschillende maatschappelijk bewuste ondernemers samenwerken.

Alle creatieve werkvormen in de lesmethode Krabbie Krab op School worden vervaardigd door de medewerkers van Esthers Atelier.

Kinderboekenschrijfster Hermine Landvreugd en Myriam Roelandt schrijven mee aan de korte verhalen en Elsbeth de Jager en Arjan Jonker maken gedichten bij de methode.

Ons doel is om uitvoering te geven aan projecten van algemeen maatschappelijk belang en bovendien van ideële en sociale strekking. Hiermee voldoen we aan Duurzame Ontwikkelingsdoel 4 (SDG4):

Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen.

Scholen die Krabbie Krab al gebruiken

Dit zijn hun ervaringen met onze methode:

 

“Onze kinderen geven aan de methode leuk te vinden. Ze moesten vooral lachten om de grappen in de antwoorden.” – Prins Willem Alexanderschool, Hasselt plusklas groep 4

“Wij hebben meegedaan aan een pilotperiode van de digitale leerlijn Krabbie Krab. De onderwerpen sloten goed aan bij de belevingswereld van de leerlingen. Zij zijn enthousiast over het gevarieerde aanbod van filmpjes, zelf lezen en/of teksten beluisteren.

De enthousiaste ondersteuning vanuit de Stichting in de persoon van Esther van Duin is uitstekend en feedback wordt serieus genomen en waar mogelijk verwerkt.”  Gisele van Baaren, leerkracht groep 5/6 van Basisschool De Akkerwinde, Vianen (NB)

Logo Akkerwinde

De methode is leerkrachtonafhankelijk opgezet en dus zeer geschikt om individueel mee te werken. Het computersysteem differentieert en biedt passende opdrachten aan.

Wilt u meer weten over de ervaringen van De Akkerwinde met Krabbie Krab? Neem contact op met Gisele.

Ook voor Belgische scholen:

Voor Belgische scholen is een aparte omgeving in Krabbie Krab, met een Vlaams sprekende stem.

Onze partners

Om Krabbie Krab mogelijk te maken, hebben we veel te danken aan onze samenwerkingspartners:

  • Naturalis. Zij stellen genereus en belangeloos hun bibliotheek aan ons ter beschikking. Daar maken we dankbaar gebruik van.
  • Stichting Dyslexie Fonds. Financiële ondersteuning

Probeer Krabbie Krab gratis uit

Een innovatieve digitale methode voor Begrijpend Lezen. Een methode die ervoor zorgt dat ieder kind iedere week genoeg leest om het écht goed te leren. Voor wie twijfelt: Krabbie Krab is voor iedere school (en ouder!) gratis uit te proberen.

Demo inzien