Hallo, daar ben ik weer: jouw olijke vriend Krabbie. Vandaag geen lollig verhaal, maar een serieuze roep om aandacht. We hebben jouw hulp namelijk écht nodig! De harde werkers van team Krabbie Krab zijn druk bezig met het ontwikkelen van een prachtige online methode Begrijpend Lezen voor de basisschool. We zijn al een eind op weg, maar tegelijkertijd is er nog een lange weg te gaan. Om alles er piekfijn in orde uit te kunnen laten zien, is er nog veel geld nodig. En daar kun jij ons dus bij helpen.

Maar liefst 25 procent van de Nederlandse kinderen stevent af op laaggeletterdheid. In de afgelopen twintig jaar is het percentage 14-jarigen met een taalachterstand toegenomen van 12 naar 23 procent. Even rekenen: dat komt er dus op neer dat één op de vijf jongeren als ‘laaggeletterde’ door het leven gaat. En dáár willen wij iets aan veranderen!

Onze methode, Krabbie Krab op School, is geschikt voor alle kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Er is lesmateriaal beschikbaar op drie niveaus, waardoor ieder kind op een passende manier kan werken. Het programma is toegankelijk voor kinderen met dyslexie, maar ook met andere leerbeperkingen en/of leerbehoeften is het goed te gebruiken. Bovendien is ongeveer 70% van al het materiaal te beluisteren. Tot nu toe hebben we lesmateriaal verzameld voor groep 4 en 5, maar we willen de methode graag uitbreiden en beschikbaar stellen tot en met groep 8. Denk je eens in hoeveel kinderen we dan kunnen helpen!

Voor het uitbreiden van deze methode is geld nodig, maar je kunt bijvoorbeeld ook helpen door deze blog met zoveel mogelijk mensen te delen. Laat al jouw vrienden op social media weten dat wij bestaan, stuur de blogs door naar de scholengemeenschap van je kinderen, laat het lezen aan je buurvrouw en ga zo maar door! Hoe meer mensen Krabbie Krab op School kennen, hoe beter dat is!

Wij staan op voor beter begrijpend lezen.
Jij ook?

Hier kun je ons direct steunen!

Veel liefs,

Krabbie