Digitale leerlijn


Wat kan onze digitale leerlijn Krabbie Krab op School voor uw school betekenen?

Leerlijn begrijpend lezen Krabbie Krab op School

Voor wie? We gaan er vanuit dat preventie beter is dan starten in groep 7. Deze leerlijn wordt dus opgebouwd vanaf groep 4.

Dagindeling:  Dagelijks kunnen de leerlingen op 8-12 verschillende manieren in contact te komen met nieuwe woorden en hoe deze toegepast kunnen worden.

Het begrijpend lezen maken we inzichtelijk op diverse manieren. Dat doen we onder andere door korte filmpjes, teksten, mindmaps, luisteroefeningen, veel beeldmateriaal, interactieve games en opdrachten aan te bieden. En we stellen veel vragen …..

Lesmateriaal indeling:

Krabbie Krab op School lesmateriaal AardeVakken: Het lesmateriaal is uniek. We bedenken en maken het zelf. Voorbeelden: https://www.esthersatelier.nl/

Er zijn vijf thema’s waaronder al het lesmateriaal valt: Aarde, Water, Lucht, Vuur en Mens.

Woordenboeken: Er is een regulier woordenboek afgestemd op jonge kinderen. Verder is er een encyclopedie per thema en een dyslexie woordenboek.

Dyslexie: Voor leerlingen met dyslexie is er een speciale dyslexie lettertype De regelafstand en de ruimte tussen de woorden wordt automatisch groter. We maken ook gebruik van ingesproken audiobestanden en er is voor de overige bestanden maken we gebruik van readspeaker.

België: Voor de Belgische scholen hebben we het lesmateriaal en de audiobestanden aangepast.

Rapport:  Rapporten lezen moet voor iedereen goed en inzichtelijk zijn. Dus heeft de leerkracht heeft de beschikking over een overzichtelijk rapport.

Als u zich wilt aanmelden voor een proefabonnement dan kan dit op deze website: https://www.krabbiekrab.nl/aanmelden-proefabonnementen/

Heeft u vragen?  Bel dan Esther van Duin 06-51708929 of mail naar info@krabbiekrab.nl 

Krabbiekrab.nl is een onderdeel van Stichting Tabletonderwijs Krabbie Krab op School KvK 64132102